România

Haos în jurul concediilor medicale pentru persoanele aflate în carantină sau izolare

Legea Carantinei a transformat pacienții în victime ale lipsei de coerență legislative. Cei aflați în izolare sau carantină la domiciliu au nevoie de concediu medical pentru perioada în care nu au fost la serviciu. Medicii de familie nu pot să le emită concediul medical, în condițiile în care unele DSP-uri nu emit avizele necesare. Reprezentanții direcțiilor de sănătate publică par și ei depășiți de situație.

Nicolae Culea are o rudă depistată cu coronavirus și a decis să stea în izolare. Timp de 10 zile, nu a putut să intre în legătură cu DSP Ilfov.

Nicolae Culea: Noi am apelat prin telefon la DSP și sunam, sunt câteva numere de telefon la care nu răspunde nimeni. Am dat și un e-mail către DSP prin care le-am solicitat acest aviz. Ieri am primit un e-mail cu o declarație pe care să o completez și pe care să le-o trimit înapoi să îmi elibereze acest certificat. Cred că sunt depășiti de situație, mă gândesc și la persoanele care nu au posibilitatea să trimită un email, să comunice în felul acesta.

Ioana a făcut două teste de coronavirus pe 6 și pe 20 iulie, iar ambele au ieșit pozitive. A contactat medicul de familie, pentru a-i cere concediu medical, însă acesta a spus că nu o poate ajuta.

Ioana Nistor: Medicul de familie mi-a spus că numai medicul curant, în cazul de față, cel infecționist poate să dea. Nu sunt în atenția unui medic infecționist. Concediu medical nu se știe cine îmi dă. DSP nu răspunde, am trimis mail, mi-a venit mailul înapoi pentru că au căsuța plină. Mă simt revoltată și neputincioasă și nu este corect.

Sursa: Digi24

Arată mai multe

Articole asemănătoare

Back to top button
Close
Close